onze producten

Silverlinde is enthousiast over de werkzaamheid van de essentiële oliën bij problemen van fysieke...
last minute info moment
Op VRIJDAG 6 SEPTEMBER a.s. vanaf 12.30 uur Tijdens de informatie middag op 6...
training beroepszekerheid
Afgestudeerd…als veterinair therapeut en toch nog wat onwennig en onzeker? Silverlinde(praktijk) biedt een unieke mogelijkheid om je te beroepszekerheid te ontwikkelen. Aanwezig...

Bioresonantietherapie in onze praktijk

Bioresonantie

Is een snelle, veilige en zeer effectieve manier om metingen te doen naar het algemene energieniveau van het dier/individu, naar de veerkracht van het zelfgenezende vermogen en naar het functioneren van alle orgaansystemen. Tevens kan worden nagemeten met welke factoren het lichaam belast is, of er tekorten zijn aan vitamines, mineralen en sporenelementen en of er hormonale verstoringen zijn.

Bioresonantie maakt gebruik van trillingen (resonanties). Ieder deel in het lichaam heeft een specifieke trillingsfrequentie, evenals belastende factoren zoals bacteriën, schimmels en bijvoorbeeld schadelijke stoffen een eigen frequentie bezitten. Bij ziekte of disbalans is een verstoring van de gezonde trillingsbalans ontstaan. Deze verstoring wordt door het apparaat opgemerkt en zichtbaar gemaakt. Daarmee vormt deze methode een ondersteuning bij het stellen van de diagnose. In sommige gevallen kan de trillingsverstoring al worden opgemerkt zelfs voordat de ziekte zich fysiek manifesteert. Door (vroeg)tijdig ingrijpen, kan daarmee vaak een probleem voorkomen worden.

Diagnostisch hulpmiddel

Als ondersteuning van de diagnose stelling kan de therapeut of arts, met de bioresonantie, relevante onderdelen testen.
Hier dier ligt of zit hierbij op een zachte mat. Dieren vinden zelfs de korte periode met de resonantie therapie vaak al ontspannend en vallen niet zelden op de mat al in slaap.

De bioresonantie is zeker ook goed inzetbaar bij staldieren. Een draagbaar resonantie apparaat wordt meegenomen naar de stal, de resonantiemat wordt over de rug van het dier gelegd. Tijdens de meting staat het dier rustig wat te dagdromen of te eten.

Behandeling


Behandeling door bioresonantie kan een deel van het behandelvoorstel zijn. Deze behandeling bestaat eruit dat het apparaat specifieke trillingen toedient die tegengesteld zijn aan de verstoorde trillingen. Deze worden daardoor geharmoniseerd.

In een serie van meestal 4-6 behandelingen wordt het optimale effect bereikt. Resonantie behandelingen worden in onze praktijk in de meeste gevallen gecombineerd met fotonen therapie. Het dier krijgt daartoe gedurende dertig minuten de benodigde stabiliserende frequenties toegediend door te zitten, liggen of staan op de mat. Een behandeling die vaak al op korte termijn, zelfs in de praktijk, effect laat zien.