onze producten

Silverlinde is enthousiast over de werkzaamheid van de essentiële oliën bij problemen van fysieke...
last minute info moment
Op VRIJDAG 6 SEPTEMBER a.s. vanaf 12.30 uur Tijdens de informatie middag op 6...
training beroepszekerheid
Afgestudeerd…als veterinair therapeut en toch nog wat onwennig en onzeker? Silverlinde(praktijk) biedt een unieke mogelijkheid om je te beroepszekerheid te ontwikkelen. Aanwezig...

VacciCheck

De VacciCheck Titerbepaling


Zoals u weet: vaccinaties bij honden zorgen er voor dat een dier beschermd is tegen een aantal dodelijke (hondenziekte, parvo en besmettelijke hepatitis) maar ook gewoon "lastige" ziektes zoals kennelhoest. Bij katten zorgen de entingen voor bescherming tegen kattenziektes zoals kattenziekte en niesziekte.

Het blijkt echter dat vaccineren niet alleen voordelen heeft, maar ook nadelen vaak in de vorm van bijwerkingen. Steeds meer bestaat de indruk dat vaccinaties kunnen zorgen voor vervelende verstoringen van het afweersysteem en andere organen, met alle gevolgen van dien. Omdat dit ook op de langere termijn kan gebeuren, wordt niet altijd de relatie met een vaccinatie gelegd.

Uit onderzoek is gebleken dat antilichamen tegen bepaalde ziektes langer blijven bestaan in het lichaam dan werd gedacht. Dit heeft als gevolg dat niet ieder jaar en zelfs niet iedere 3 jaar tegen die ziektes hoeft te worden geënt. Dieren die slecht reageren op entingen, oude of zieke dieren hebben daar natuurlijk baat bij maar ook dieren waarvan de eigenaar niet wil over-vaccineren.
Ook blijken antistoffen van de moeder veel langer in de meeste pups/kittens aanwezig te blijven waardoor te vroeg enten geen nut heeft en zelfs tegen kan werken.

Om te kunnen bepalen wat een dier nu echt nodig heeft aan vaccinaties, kan er in het bloed een titerbepaling worden gedaan. Er kan dan, op het moment dat er geënt zou moeten worden, met behulp van een kleine hoeveelheid bloed, de specifieke afweer tegen een ziekte worden gemeten.

In onze praktijk gaan we uit van vaccineren op maat. Dit houdt in dat de uitslag van de Vaccicheck besproken wordt met de eigenaar en dat samen de afweging wordt gemaakt welke entingen nodig danwel wenselijk zijn. Zo krijgt ieder dier een vaccinatie die passend is bij zijn of haar situatie. In de tussentijd dat de Vaccicheck loopt is er tijd voor vragen of overleg met de dierenarts.

Daarnaast bieden wij ook een andere optie.
Een optie waarbij alleen wordt geënt op basis van de uitslag van de vaccicheck, de zogenoemde titersessie. In dat geval is dus geen individueel overleg mogelijk.
De kosten voor deze optie zijn lager. In plaats van €65,00 is de prijs € 40,00.
Deze mogelijkheid gaat uit van een vastgestelde dag met een minimum van 6 honden.


De werkwijze in dat geval:
  • van alle dieren wordt op een rij, bloed afgenomen
  • terwijl deze testjes draaien (ca. 25 minuten), wordt een algemene uitleg gegeven door de dierenarts en veterinair natuurgeneeskundige met betrekking tot de interpretatie van de testen in algemene zin en de mogelijke afwegingen bij het besluit al dan niet te vaccineren
  • aan het eind van dit algemene informatie stukje worden de uitslagen van de Vaccichecks van ieder individueel dier bekeken en kan desgewenst gevaccineerd worden.
Als u aarzelt voor welke twee van de mogelijke vaccicheck routes u wilt kiezen, helpt onze assistente u graag verder. U bent welkom haar hierover te mailen of te bellen.

In het artikel van Dibevo ( http://dibevo.nl/nieuws/titerbepaling-toegestaan) wordt beschreven dat de VacciCheck toegestaan is en steeds meer pensionhouders in Nederland accepteert al een positieve uitslag van de titerbepaling in plaats van een enting.

Bij de hond kan deze titer bepaald worden voor Hondenziekte, Parvo en HCC (de grote cocktail-enting)
Bij de kat voor kattenziekte en niesziekte maar de laatste uitslag is minder betrouwbaar waardoor katten met een positieve titer toch nog niesziekte kunnen krijgen.

Voor meer informatie of afspraken kunt u contact opnemen met onze assistente Youkje via praktijk@silverlinde.com of telefonisch via 0765424688 (voor bereikbaarheid zie website, kop ‘afspraak maken’.)

Tevens kunt u meer informatie vinden op de volgende sites:
http://www.nmlhealth.com/pc,52,/VacciCheck-titerbepaling.aspx en

http://heberex.nl/resources/files/nieuws/attachments/Heberex%20Vaccicheck.pdf

Tarieven

VacciCheck incl. bloedafname en vaccinatie advies 1 dier

€ 87,00
VacciCheck incl. bloedafname en vaccinatie advies 2 dieren

€ 60,00 per dier
VacciCheck incl. bloedafname en vaccinatie advies 3 dieren of meer

€ 55,00 per dier

Speciale VacciCheck dag - gereduceerd tarief

€ 40,00 per dier

Vaccinaties

€ 30,00 per enting