onze producten

Silverlinde is enthousiast over de werkzaamheid van de essentiële oliën bij problemen van fysieke...
Instroommodule
Nu nog starten met leerjaar 1? Het KAN. Door middel van een paar intensieve(re) aanvangsweken is het mogelijk om in...
vaccicheck
Op maandag 20 november a.s. organiseert Silverlinde Praktijk een aparte dag voor Vaccichecks (titersessie) tegen een gereduceerd tarief van 40...

Osteopathie

Wat houdt het in

Osteopathie is een manuele geneeswijze die gebruik maakt van het feit dat alles in het lichaam verband met elkaar houdt en samenwerkt. Dit is de holistische visie die bij al onze therapieën als uitgang wordt gezien. Voor een gezond en goed functionerend lichaam is het van belang dat de verbanden kloppen en er geen blokkades zijn zodat er beweging en uitwisseling is tussen alle onderdelen.
Die beweging geldt niet alleen voor gewrichten en botten maar bijvoorbeeld ook voor de organen, bindweefsel, bloedvaten en hersenvloeistof. Een beperking van een beweging waar dan ook in het lichaam kan klachten veroorzaken en niet alleen op de plek waar zich het probleem bevindt.
Een dergelijke blokkade kan ontstaan door trauma of beschadiging, verkeerde voeding, een ontsteking maar ook door langdurige stress, spanning of bepaalde emoties. Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak en zal zodoende het gehele lichaam onderzoeken en zonodig behandelen.
Door zachte technieken wordt de beweeglijkheid van betrokken weefsels hersteld en het zelfgenezend vermogen van het dier in werking gezet.

Wanneer en hoe vaak

Osteopathie kan bij diverse problemen worden ingezet zoals hernia, rugpijn, kreupelheid, huid-of darmklachten maar ook bij bepaalde gedragsproblemen, schijnzwangerschap of onvruchtbaarheid. Meestal volstaan 2-3 behandelingen met een tussentijd van 6 weken. In sommige gevallen wordt een halfjaarlijkse osteopathische check-up afgesproken.
Tijdens het eerste bezoek aan de praktijk wordt bekeken welke therapievorm het beste bij uw huisdier past. Het is ook mogelijk dat osteopathie gecombineerd wordt met bijvoorbeeld acupunctuur, bachbloesemtherapie of bepaalde supplementen.

Dian Wagemakers heeft een 3-jarige opleiding afgerond bij ICREO en daardoor zullen ook een aantal zorgverzekeraars de behandelingen vergoeden indien u een aanvullende polis heeft.

Voor informatie of een afspraak wendt u zich tot Monique via 076-5424688 of  silverlindepraktijk@silverlinde.com