onze producten

Silverlinde is enthousiast over de werkzaamheid van de essentiële oliën bij problemen van fysieke...
Instroommodule
Nu nog starten met leerjaar 1? Het KAN. Door middel van een paar intensieve(re) aanvangsweken is het mogelijk om in...
vaccicheck
Op maandag 20 november a.s. organiseert Silverlinde Praktijk een aparte dag voor Vaccichecks (titersessie) tegen een gereduceerd tarief van 40...

cursus konijnen/knagers en natuurgeneeskunde

In Nederland worden veel konijnen en knaagdieren gehouden en vaak met veel liefde. Helaas ook regelmatig met onbegrip en gebrek aan kennis over het "wezen konijn/knager" en de omstandigheden welke belangrijk zijn voor een blij, gezond en gelukkig lang leven. Dat resulteert onnodig in fysieke klachten en gedragsproblemen.

Inhoud cursus:


Alle hieronder genoemde aspecten worden vanuit een natuurgeneeskundig perspectief bekeken en zijn voor zowel een beginnende als een gevorderde eigenaar interessant. Voor wat betreft de knager zal het accent liggen op de cavia, de andere knagers komen zijdelings aan bod. :

  • Voeding
  • Huisvesting
  • Koppelen
  • Meest voorkomende ziekten en een (natuurgeneeskundige) behandeling
  • Gedragsproblemen

Er zal filmmateriaal van koppelingen en gedragsproblemen van konijnen bekeken en besproken worden.


Datum woensdag 25 oktober 2017
Tijden 09.00 - 12.15 uur
Locatie Silverlinde - Landgoed Yzer Heck - Breda
Docent Manuela van Leeuwen; bioloog, natuurgeneeskundig therapeut voor dieren en schrijfster van het boek "konijnen natuurlijk houden".
Prijs € 57,50 (inclusief cursusmap)
Meldt u zich langer dan 6 weken voor aanvang aan dan ontvangt u 10% korting op het totale cursusbedrag.
CRKBO Silverlinde staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daarmee BTW-vrijgesteld.
BCND Silverlinde wordt door de Vereniging van Beroepsbeoefenaars van Complementaire en Natuurlijke geneeswijzen voor Dieren (BCND) erkend als bij- en nascholingsinstituut

Aanmelding en aanvullende informatie:

Aanmelden voor deze cursus kan via de mail marike@silverlinde.com ,of telefonisch: 076 542 46 88

Cursussen vinden alleen doorgang bij minimale aanmelding van 8 deelnemers, tenzij anders vermeld.

*Mocht het zo zijn dat u belangstelling heeft voor een cursus die al gegeven is, op een dag staat dat u niet kunt of die al helemaal vol zit, laat het ons dan weten. (076 5424688; marike@silverlinde.com).
Vaak staan nieuwe cursussen al gepland voor het volgende seizoen, maar zijn ze nog niet verwerkt op onze website. Wij kunnen u dan wel al plaatsen op de deelnemerslijst zodat u verzekerd bent van een plaatsje. Ook kunt u ons verzoeken contact met u op te nemen zodra we een bepaalde cursus gaan organiseren.