onze producten

Silverlinde is enthousiast over de werkzaamheid van de essentiële oliën bij problemen van fysieke...
last minute info moment
Op VRIJDAG 6 SEPTEMBER a.s. vanaf 12.30 uur Tijdens de informatie middag op 6...
training beroepszekerheid
Afgestudeerd…als veterinair therapeut en toch nog wat onwennig en onzeker? Silverlinde(praktijk) biedt een unieke mogelijkheid om je te beroepszekerheid te ontwikkelen. Aanwezig...

Het verhaal van Fjord Tim

Fjord Tim en eigenaar Ellen zijn extreem dikke maatjes, beiden genoten van het samen ”werken” met kindjes met een beperking.
Ellen kreeg minder tijd, Tim raakte wat op leeftijd en daarom werd besloten Tim op Silverlinde te stallen. Lekker met een kudde op de veelzijdige wei, zelf bepalen om binnen en buiten te staan en geknuffeld en verzorgd te worden door Ellen en wat lieve “bijrijders”.
Een vriendin  van Ellen verhuisde en kreeg daardoor een “eenzaam” eigen paard aan huis.
Het gezin zocht een gezelschaps- en knuffelpony. Omdat Tim daar heerlijk veel meer knuffels en buitenrit-plezier zou krijgen, verhuisde Tim voor een aantal jaren daarheen. Over drie jaar heeft Ellen meer tijd voor Tim en zou Tim terug verhuizen naar Silverlinde.

Helaas, het liep anders… Tim had het goed naar zijn zin bij het nieuwe gezin aan huis, TE goed.
Er werd te ruim gevoerd en teveel getutteld voor een stoere Fjord. Tim werd  ongelukkig, ongezond en uiteindelijk ernstig hoefbevangen. Het wilde niet beteren.
Besloten werd Tim naar Silverlinde terug te halen.
Uiteraard niet bij de kudde die op een volle wei graast. Uiteraard ook niet bij de kudde omdat Tim letterlijk niet kon lopen, ook niet met een volle dosis reguliere pijnstillers.
Tim werd ondergebracht op de speelwei. Zijn oude maatjes naast hem, op de paddock.
De ezels en de geiten moesten even wennen… een paard op hun wei! Maar geen protest.
Tim bleek, ondanks geiten en ezels, al snel “alleen”. Bella gaf aan graag naar haar knappe oude vriend toe te willen.
ZIJ werd de gezelschapsdame voor Tim. Wat een klik, en wat er toen gebeurde….

Tim was er slecht aan toe, erg slecht. Bella stond naast hem, groomde hem, ondersteunde hem. dreigde naar iedereen die wilde naderen , behalve de verzorgers.
Tim kreeg reguliere pijnstillers en veel natuurlijke middelen. Daarnaast twee maal daags massage met essentiële olie op de pijnlijke spieren en dagelijks een bioresonantie behandeling en uiteraard onbeperkt biologisch hooi.
Na een paar dagen kregen we een paar stapjes. Die benutten we direct door hem dagelijks een paar uurtjes “mentale verzetjes “ te bieden door wat te “grazen” op een kale m2.
Veel prikkels door verzorging, veel prikkels door graasmomentjes en veel liefde van Ellen en Bella en  zie..
Na een paar weken bouwden we de reguliere middelen af tot nul EN kon Ellen met Tim een graaswandelingetje maken. Bella kreeg wat  tekorten ten gevolge van alleen maar hooi en graast nu een aantal uren naast Tim op een wat voller stukje. Ook dat gaat goed.

Al met al hebben we in de ogen van Ellen en van het begeleidend team een bijzonder wondertje zien gebeuren. Het woord euthanasie is moeizaam, maar met enige regelmaat in hoofden en gesprekken naar voren gekomen, maar nu binnen 6 weken, zien we een gezond en rad paard.
Er worden alleen nog massages uitgevoerd en we zijn voorzichtig met gras maar verder is Tim gezond en terug in opbouw . Vakkennis, intensieve verzorging, goed management maar vooral de innige liefde van Ellen en Bella… wat een heerlijke resultaten geeft zo’n mix!