onze producten

Silverlinde is enthousiast over de werkzaamheid van de essentiële oliën bij problemen van fysieke...
informatie bijeenkomst
Op VRIJDAG 16 AUGUSTUS a.s. om 15.00 uur zet Silverlinde haar deuren open en informeert belangstellenden over de...
training beroepszekerheid
Afgestudeerd…als veterinair therapeut en toch nog wat onwennig en onzeker? Silverlinde(praktijk) biedt een unieke mogelijkheid om je te beroepszekerheid te ontwikkelen. Aanwezig...

Kip Elsa

Elsa is een wonderlijk kipje…. Allereerst is ze een gewone kip. Niets bijzonders aan…. Ze is bij Silverlinde komen wonen om de populatie wat uit te breiden.

Maar eigenlijk blijkt Elsa een kip te zijn met een kippenlijfje maar een duizendpoot karakter.
Elsa kan ALLES wat een gewone kip niet kan.
Laat ik een paar voorbeelden noemen…. Elsa heeft besloten dat zij wel met de andere kippen wil leven maar dat zij eigenlijk een mensenvriend nodig heeft. En die heeft ze.
Kleine Nikka en Lizzy, zijn haar grote vriendinnen. Zodra deze beiden uit school komen staat Elsa te wachten….  “speel met mij, speel met mij, ik heb jullie gemist”
En prompt wordt Elsa opgetild en- soms iets te letterlijk- onder de arm mee genomen…

Op het klimrek, op de wip, maar soms ook rennend over het terrein. Elsa vindt het allemaal geweldig.
Als haar lijfje, zo vastgehouden onder de kinderarm, het een beetje benauwd krijgt… maakt ze zich los en loopt of rent op eigen pootjes achter de kinderen aan.

De andere kippen kijken meestal heel verbaasd naar deze ON- kipachtige activiteiten .
Zij hebben geen enkele behoefte aan dit rare gedrag.
Elsa heeft dus “haar kinderen”  helemaal voor zichzelf alleen.

Even als baby fungeren in de poppenwagen? Leuk!
Even als knuffelmaatje fungeren tijdens een verdrietje? Graag
Even met de kinderen in hun fietsmand over het terrein? Een feestje!

En Elsa houdt ook erg van auto rijden…. Met de kinderen op de achterbank, graag de ramen wat open en dan niet te hard rijden….Ze steekt de kop niet buiten het raam maar zit als een “grand dame” te genieten op haar achterbankje… Eigenlijk wachten we met elkaar op de dag dat Elsa minzaam zwaait naar de voorbijgangers!

Elsa legt geen eieren. Dat  vindt ze waarschijnlijk een beetje beneden haar waardigheid.
Of ze heeft het er te druk voor… we weten het niet.
Elsa is wonderlijk pragmatisch . Ze heeft het goed geregeld. Zijn de kinderen er… dan is ze DAARbij te vinden. Zijn de kinderen er niet… dan is ze natuurlijk een beetje kwetsbaar op het grote open terrein… maar snel sluit ze zich aan bij haar toom .Ze heeft het zo geregeld dat ze daar altijd welkom is! Knappe Elsa.

Natuurlijk blijft Elsa “groeien”.
Ze  heeft zich al een aantal malen als ideaal studie object getoond en paradeert met  groot plezier  een uur lang door het leslokaal . Fysiek onderzoek, uiteraard een onderdeel van een les , vindt ze helemaal prima!

Elsa heeft gesolliciteerd naar de functie van “Kartrekker” bij het nieuwe Silverlinde project waaraan hard gewerkt wordt : “PlezierdierPlezier….

Een serie van lezingen over dieren die ook als huisdier gehouden kunnen worden. Met alle aspecten van genieten voor mens en dier.  Kippen, kromsnavels, ratten, knagers, konijnen….

Elsa  vindt het een pracht van een project en hoopt als boegbeeld te mogen fungeren.
Momenteel  is ze bezig met wat proeflesjes  “ kip agility” . Ze leert razendsnel  en lijkt er enorm van te genieten. Wat een kip!