workshop ezels en natuurgeneeskunde

Ezels zijn bijzondere dieren waar in dit deel van Europa weinig mensen bekend mee zijn. Het zijn prooidieren, maar ook werkdieren, woestijndieren en vechtdieren. Ook worden ze steeds vaker ingezet bij zorginstellingen als therapiedier.
Als je als natuurgeneeskundige bij een ezel komt is het belangrijk kennis te hebben van de basisverzorging en het gedrag. Eigenaren zijn vaak zoekende naar goede informatie.


Inhoud van de cursus:

- Domesticatie en herkomst
- Gezelschapsdier/lastdier
- Rasverschillen
- Leefbehoeften
- Vaccinaties/ontwormen
- Veel voorkomende fysieke en mentale klachten
- Verschillen ezel - paard
- Praktijkvoorbeelden
- Handige tips

Datum *
Tijd 09.00 - 12.15 uur
Locatie Silverlinde - Landgoed Yzer Heck - Breda
Docent Anna van Os is natuurgeneeskundig therapeut en heeft zich gespecialiseerd in ezels en het trainen van deze dieren. Daarnaast houdt zij zich bezig met mens-dierrelaties.
Prijs € 57,50
Meldt u zich langer dan 6 weken voor aanvang aan dan ontvangt u 10% korting op het totale cursusbedrag.
CRKBO Silverlinde staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daarmee BTW-vrijgesteld.
BCND Silverlinde wordt door de Vereniging van Beroepsbeoefenaars van Complementaire en Natuurlijke geneeswijzen voor Dieren (BCND) erkend als bij- en nascholingsinstituut.

Aanmelding en aanvullende informatie:

Aanmelden voor deze cursus kan via de mail marike@silverlinde.com ,of telefonisch: 076 542 46 88

Cursussen vinden alleen doorgang bij minimale aanmelding van 8 deelnemers, tenzij anders vermeld.

*Mocht het zo zijn dat u belangstelling heeft voor een cursus die al gegeven is, op een dag staat dat u niet kunt of die al helemaal vol zit, laat het ons dan weten. (076 5424688; marike@silverlinde.com).
Vaak staan nieuwe cursussen al gepland voor het volgende seizoen, maar zijn ze nog niet verwerkt op onze website. Wij kunnen u dan wel al plaatsen op de deelnemerslijst zodat u verzekerd bent van een plaatsje. Ook kunt u ons verzoeken contact met u op te nemen zodra we een bepaalde cursus gaan organiseren.