onze producten

Silverlinde is enthousiast over de werkzaamheid van de essentiële oliën bij problemen van fysieke...
informatie bijeenkomst
Op dinsdag 24 juli om 18.00 uur zet Silverlinde haar deuren open en informeert belangstellenden over de verschillende opleidingen en...
wormonderzoek/mestonderzoek
Silverlinde is er een fervent voorstander van om alleen waar nodig, gebruik te maken van reguliere middelen. Door gebruik te...

20-jarig jubileum - Silverlinde kennisinstituut

Ben je één van de enthousiaste bezoekers van deze dag?
Op zaterdag 23 juni a.s. tussen 10.00-16.00uur is er een programma vastgesteld van vijf sprekers met een bijzondere binding met de veterinaire natuurgeneeskunde en de Silverlinde. Ook zijn er wat informatiestands. In aansluiting op het programma van ca. 16.00 – 18.00 uur is er een gezellig samenzijn om wat na te babbelen onder het genot van een hapje en drankje.


Het programma van de lezingen:


10.00u – "ONT-" wikkelen van de natuurgeneeskundige kennis voor dieren

Margriet Cremers – Dudok van Heel. Heeft als oprichtster van Silverlinde al meer dan twintig jaar binding met de ontwikkelingen van de veterinaire natuurgeneeskunde. Ze vertelt kort over het verloop maar vooral ook over de toekomst van dit prachtige beroep. Margriet put hierbij uit haar enorme ervaring vanuit het werk in de veterinaire praktijk Silverlinde en de brengt kennisvelden en ontwikkelingen bij elkaar.

11.00u – De ontwikkeling van het asielbeleid door de jaren heen vanuit een natuurgeneeskundig perspectief.
Nicolette Bloemendaal. Student van het eerste uur en ruim 20 jaar bevlogen beheerder Dierentehuis Stevenshage. Nicolette is door de jaren heen voor veel asielbeheerders een inspirerend voorbeeld gebleken.

12.00u - Het welzijn van de exoten in gevangenschap door de jaren heen.
Peter Klaver. Dierenarts voor -onder andere- exotische dieren. Langere tijd als dierenarts verbonden geweest aan Artis als hoofd van de veterinaire afdeling en tegenwoordig (voor de weekenden) aan Ouwehands dierenpark te Rhenen. Peter heeft een open mind om creatief te zijn en op die manier groot welzijn voor dieren te bereiken. Het is een veel gevraagde gast op zowel radio als televisie om te spreken over maatschappelijke thema’s omtrent dierwelzijn.

14.00u - Probleemgedrag of gedragsproblemen van de huiskat.
Anneleen Bru. Kattengedragstherapeut, afgestudeerd als Companion Animal Behaviour Counsellor aan de Universiteit van Southampton (UK). Anneleen begrijpt katten, zowel vanuit de wetenschappelijke benadering als vanuit haar intuïtieve kennis van de diersoort kat. Zij observeerde extreem veel katten met afwijkend gedrag. Zij adviseert niet alleen voor de huiskat maar ook met regelmaat voor de katachtigen in dierentuinen.

15.00u – van regulier naar ‘alternatief’, een natuurlijke ontwikkeling.
Dian Wagemakers. Tijdens haar werk als regulier dierenarts had Dian het gevoel iets te missen. Op zoek naar alternatieven volgde zij opleidingen in acupunctuur, natuurgeneeskunde en osteopathie voor dieren. Dian weet als geen ander uit te dragen hoe gebundelde krachten kunnen leiden tot de mooiste resultaten.

Locatie:            Silverlinde Landgoed Yzer Heck; Achter- Emer 17, 4824 ZA Breda
Kosten:            Vroegboekprijs € 20,-. Boek je na 1 april a.s., dan betaal je € 25,-
Aanmelden:    marike@silverlinde.com (laat je ook even weten of je blijft
voor een borrel/hapje om 16.00uur?)

We kijken er naar uit!
Team Silverlinde