onze producten

Silverlinde is enthousiast over de werkzaamheid van de essentiële oliën bij problemen van fysieke...
informatie bijeenkomst
Op VRIJDAG 16 AUGUSTUS a.s. om 15.00 uur zet Silverlinde haar deuren open en informeert belangstellenden over de...
training beroepszekerheid
Afgestudeerd…als veterinair therapeut en toch nog wat onwennig en onzeker? Silverlinde(praktijk) biedt een unieke mogelijkheid om je te beroepszekerheid te ontwikkelen. Aanwezig...

20-jarig jubileum - Silverlinde kennisinstituut


Op 23 juni j.l. hebben we ons 20 jarig jubileum GROOTS gevierd.
We terug op een fantastische dag vol inspirerende sprekers, leuke gesprekken en een gezellig borrelmoment waarbij Margriet Cremers heerlijk welverdiend in het zonnetje is gezet.

Via onderstaande link tref je wat foto’s aan ter sfeerimpressie van deze feestelijke dag.


Saskia Jongma schreef een mooi artikel in Complement aangaande ons jubileum. Je treft het hieronder aan:

De vooraankondiging van het jubileum:

Op zaterdag 23 juni a.s. tussen 10.00-16.00uur is er een programma vastgesteld van vijf sprekers met een bijzondere binding met de veterinaire natuurgeneeskunde en de Silverlinde. Ook zijn er wat informatiestands. In aansluiting op het programma van ca. 16.00 – 18.00 uur is er een gezellig samenzijn om wat na te babbelen onder het genot van een hapje en drankje.

Het programma van de lezingen:


10.00u – "ONT-" wikkelen van de natuurgeneeskundige kennis voor dieren

Margriet Cremers – Dudok van Heel. Heeft als oprichtster van Silverlinde al meer dan twintig jaar binding met de ontwikkelingen van de veterinaire natuurgeneeskunde. Ze vertelt kort over het verloop maar vooral ook over de toekomst van dit prachtige beroep. Margriet put hierbij uit haar enorme ervaring vanuit het werk in de veterinaire praktijk Silverlinde en de brengt kennisvelden en ontwikkelingen bij elkaar.

11.00u – De ontwikkeling van het asielbeleid door de jaren heen vanuit een natuurgeneeskundig perspectief.
Nicolette Bloemendaal. Student van het eerste uur en ruim 20 jaar bevlogen beheerder Dierentehuis Stevenshage. Nicolette is door de jaren heen voor veel asielbeheerders een inspirerend voorbeeld gebleken.

12.00u - Het welzijn van de exoten in gevangenschap door de jaren heen.
Peter Klaver. Dierenarts voor -onder andere- exotische dieren. Langere tijd als dierenarts verbonden geweest aan Artis als hoofd van de veterinaire afdeling en tegenwoordig (voor de weekenden) aan Ouwehands dierenpark te Rhenen. Peter heeft een open mind om creatief te zijn en op die manier groot welzijn voor dieren te bereiken. Het is een veel gevraagde gast op zowel radio als televisie om te spreken over maatschappelijke thema’s omtrent dierwelzijn.

14.00u - Probleemgedrag of gedragsproblemen van de huiskat.
Anneleen Bru. Kattengedragstherapeut, afgestudeerd als Companion Animal Behaviour Counsellor aan de Universiteit van Southampton (UK). Anneleen begrijpt katten, zowel vanuit de wetenschappelijke benadering als vanuit haar intuïtieve kennis van de diersoort kat. Zij observeerde extreem veel katten met afwijkend gedrag. Zij adviseert niet alleen voor de huiskat maar ook met regelmaat voor de katachtigen in dierentuinen.

15.00u – van regulier naar ‘alternatief’, een natuurlijke ontwikkeling.
Dian Wagemakers. Tijdens haar werk als regulier dierenarts had Dian het gevoel iets te missen. Op zoek naar alternatieven volgde zij opleidingen in acupunctuur, natuurgeneeskunde en osteopathie voor dieren. Dian weet als geen ander uit te dragen hoe gebundelde krachten kunnen leiden tot de mooiste resultaten.

Locatie:            Silverlinde Landgoed Yzer Heck; Achter- Emer 17, 4824 ZA Breda