onze producten

Silverlinde is enthousiast over de werkzaamheid van de essentiële oliën bij problemen van fysieke...
open dag
Open dag donderdag 31 mei a.s. van 16.30 tot ca. 19.30uur Aanmelden? Stuur een berichtje naar marike@silverlinde.com   Tijdens deze informatie dag wordt...
April en mei preventieconsult 65eu
In onze praktijk werken wij vanuit de overtuiging dat veel zichtbare problemen, hun oorsprong vinden in achterliggende oorzaken. Door uw...

wormonderzoek / mestonderzoek

Silverlinde is er een fervent voorstander van om alleen waar nodig, gebruik te maken van reguliere middelen.
Door gebruik te maken van een mest/ontlastingsonderzoek kan de preventieve toediening van wormmiddelen bijna geheel worden voorkomen.
Mede daarom is Silverlinde erg blij sinds kort het mest/ontlastingsonderzoek te kunnen uitvoeren voor hond, kat, paard, ezel, geit, konijn, schaap, vogel etc.

Hoe werkt het:

  • U vraagt een mest/ontlastingskit aan en ontvangt deze, samen met een formulier met wat vragen, via de post.
  • U verzamelt wat mest/ontlasting en bewaart- en verzendt- deze conform de -bij de kit geleverde- instructies.
  • U levert de envelop, middels normale postbezorging,bij ons aan en
  • Wij starten binnen 24 uur het onderzoek.
  • De uitslag met het bijbehorend advies kunt u binnen 48 uur daarna in uw mailbox verwachten. Eventueel geadviseerde antiworm middelen kunt u via ons bestellen en worden bij u thuis bezorgd. In sommige gevallen is een natuurlijke aanpak nog zinvol en verantwoord. Bij heftige belasting echter zal meestal een regulier middel worden geadviseerd.
Wij werken over het algemeen met de bekende de McMaster methode. Bij deze methode wordt het aantal eitjes in de mest onderzocht en aan de hand van de uitslag wordt, een advies gegeven.
Afhankelijk van de diersoort wordt onderzocht of er ontwormd moet worden op o.a. de kleine- en grote bloedworm, de spoelworm, de lintworm, de aarsworm, de veulenworm, de haakworm, de strongyloides en de zweepworm.
Voor meer informatie kunt u ons bellen of mailen.