onze producten

Silverlinde is enthousiast over de werkzaamheid van de essentiële oliën bij problemen van fysieke...
informatie bijeenkomst
Op donderdag 11 oktober a.s. om 16.30uur. zet Silverlinde haar deuren open en informeert belangstellenden over de verschillende opleidingen en cursussen. Heb...
uitbreiding praktijk Silverlinde
met  o.a. therapie voor niet alleen dieren, maar ook hun eigenaren! Met ingang van 1 september 2018 is het team van...

fysiotherapie veterinair

Bewegen en bewegingsvrijheid zijn voor dieren nog belangrijker dan voor mensen. Een dier zal dan ook zo lang mogelijk eventuele functie beperking en/of pijn van het bewegingsapparaat negeren of bagatelliseren.
Een goed inzicht  in de manier waarop het dier  het bewegingsapparaat gebruikt kan in veel gevallen een overbelasting of verkeerde belasting voorkomen of beperken.
Bij beperkingen welke het gevolg zijn van verstappen, stoten of revalidatie is in veel gevallen een professioneel advies meer dan zinvol.
Rosalie van Eck werkt als humaan fysiotherapeut  en ook als veterinair fysiotherapeut. Zij behandelt paarden,honden en katten en, afhankelijk van de aard van de klacht, ook andere (landbouw)huisdieren.
Rosalie heeft een enorme passie voor het- zo goed mogelijk- laten functioneren van het bewegingsapparaat. Zij beperkt zich daarom niet alleen tot de fysiotherapie, maar maakt ook gebruik van de fasia therapie (bindweefsel massage) en dry needling. Zij volgt nog andere cursussen en workshops om zich verder te bekwamen.

De combinatie tussen eigenaar en dier is invloedrijk. Soms is de beweging van een eigenaar dusdanig beperkt dat dit invloed heeft op het dier.
Juist doordat Rosalie humaan en veterinair werkt, kan dit onderdeel- indien relevant- worden beoordeeld en meegenomen in het advies.

Wat houdt een consult met Rosalie in:
U maakt een afspraak met onze assistente Youkje: youkje@silverlinde.com of T: 076-5424688
Na een uitgebreide intake, bespreekt Rosalie met u haar bevindingen en stelt zij een behandeltraject aan u voor. In sommige gevallen kan het volstaan met uitleg van een aantal oefeningen welke u zelf met uw dier kunt doen. Soms ook is een herhalings afspraak nodig.
Paarden worden bij Silverlinde behandeld maar een afspraak op locatie is zeker mogelijk.

Doel van Rosalie is in eerste instantie gericht op pijn vermindering en, daaruit volgend, functie herstel.

Tarieven
Consult € 75,-
Consult paard op locatie In overleg