TTouch zinvol bij de balans behoud en herstel. Ook in relatie tot het zadel!


Een zadel kun je vergelijken met een schoen, uiteraard bij aanschaf zorgvuldig gekozen. Wellicht aan laten meten door een (gediplomeerd) zadelpasser? Je denkt dat het wat tijd nodig heeft om zich goed te vormen naar het lichaam van zowel ruiter als paard, want het bevalt toch net niet zoals jij had verwacht. Of is na verloop van tijd het door jou zorgvuldig uitgekozen zadel niet goed passend meer voor jouw paard. Dit kan diverse oorzaken hebben denk hierbij bijvoorbeeld aan spiervorming van je paard. Maar ook veelvuldig gebruik van het zadel kan er voor zorgen dat de ondersteunende pasvorm afneemt.

 
Tijdens deze unieke cursusdag leer je waar een passend zadel aan dient te voldoen.
Hoe goed een zadel ook past.... Het lichaam krijgt onder het zadel extra druk te verwerken terwijl de doorstroming juist door deze druk afneemt.
Tijdens deze dag  krijg je daarom  TTouches aangereikt en aangeleerd om het paardenlichaam te ondersteunen, en tevens om  afvalstoffen sneller te laten afvoeren.  Want naast het regelmatig uitnodigen van de zadelpasser, kun jij zelf ook het lichaam van je paard ondersteunen met TTouches uit de Tellington TTouch® Methode.

Een dag gevuld met afwisselend theorie en praktijk.
Het programma van deze dag bestaat uit afwisselend praktijk en theorie.

Onderwerpen:
  • Waar moet een passend zadel aan voldoen
  • Invloed van de  ruiter.
  • Invloed van de wijze van bewegen van het paard.
  • effecten van opbouwende of afnemende arbeid= bespiering.
  • Hoe je jouw paard kan ondersteunen met specifieke touches uit de Tellington TTouch® methode.

Deze dag wordt gegeven door Ellen Angelino gediplomeerd MSFC zadelpasser & reperateur en Tellington TTouch® Practitioner 2 voor Paarden en Gezelschapsdieren.

De zadelpastheorie is gericht op Engelse zadels, maar kan waar nodig worden vertaald naar Western of boomloos.

Heb je al een basisworkshop TTouch® paard gevolgd in het verleden, dan is dat een pré. Het is echter niet noodzakelijk.


Datum zaterdag 20 april 2019
Tijd van 09.00 tot 16.00 uur
Locatie Silverlinde - landgoed Yzer Heck
Docent
Ellen Angelino;  TTouch practitoner paard en gezelschapsdieren II Aangesloten bij de beroepsvereniging TTBN (Telling TTouch beroepsvereniging Nederland).
en gecertificeerd MSFC Zadelpasser en Reperateur
Prijs € 115,= (inclusief cursusmap) Meldt u zich langer dan 6 weken voor aanvang aan dan ontvangt u 10% korting op het totale cursusbedrag.
CRKBO Silverlinde staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daarmee BTW-vrijgesteld.
BCND Silverlinde wordt door de Vereniging van Beroepsbeoefenaars van Complementaire en Natuurlijke geneeswijzen voor Dieren (BCND) erkend als bij- en nascholingsinstituut.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelding en aanvullende informatie:

Aanmelden voor deze cursus kan via de mail marike@silverlinde.com ,of telefonisch: 076 542 46 88

Cursussen vinden alleen doorgang bij minimale aanmelding van 8 deelnemers, tenzij anders vermeld.

*Mocht het zo zijn dat u belangstelling heeft voor een cursus die al gegeven is, op een dag staat dat u niet kunt of die al helemaal vol zit, laat het ons dan weten. (076 5424688; marike@silverlinde.com).
Vaak staan nieuwe cursussen al gepland voor het volgende seizoen, maar zijn ze nog niet verwerkt op onze website. Wij kunnen u dan wel al plaatsen op de deelnemerslijst zodat u verzekerd bent van een plaatsje. Ook kunt u ons verzoeken contact met u op te nemen zodra we een bepaalde cursus gaan organiseren.