onze producten

Silverlinde is enthousiast over de werkzaamheid van de essentiële oliën bij problemen van fysieke...
last minute info moment
Op VRIJDAG 6 SEPTEMBER a.s. vanaf 12.30 uur Tijdens de informatie middag op 6...
training beroepszekerheid
Afgestudeerd…als veterinair therapeut en toch nog wat onwennig en onzeker? Silverlinde(praktijk) biedt een unieke mogelijkheid om je te beroepszekerheid te ontwikkelen. Aanwezig...

Pelle en Pim

Maak kennis met…… Pelle en Pim.Twee “rooien “ met een missie!

Dat het bij Silverlinde prettig wonen is voor alle dieren is redelijk bekend.
Dat je bij Silverlinde heel veel kunt leren is ook al wel bekend. …
Veterinair kennis instituut sinds decennia.
Maar…

Wat er gebeurt als je deze feiten met elkaar verbindt.. dat is minder bekend.
Muizen… zo vaak en akelig ingezet als proefdier, werden vrijwillig proefdier op Silverlinde.
In volle vrijheid en vreugde combineerden zij het fijne wonen met het vermogen om je te ontwikkelen… En wat was het resultaat?

De muizenkolonie op Silverlinde werd zo groot en zo slim en zo overheersend dat er meer brood door muizen werd gegeten dan door de bewoners…  De hagelslag werd door muizen werd bestormd en hun vreugde poepjes lieten zich niet onderscheiden van de chocolade korrels… De boter had minder hun belangstelling maar in welhaast militaire kolonnes liepen de muizen in ganzenpas over het aanrecht en over de tafel op zoek naar heerlijke kaas restjes.
Bewoners aanwezig of niet…. Voor de muizen maakten het geen verschil.

De kolonie groeide ongekend.. Iedere nieuwe generatie was slimmer in het open knagen van “muisdichte” verpakkingen en iedere generatie was minder bang voor mensen en honden…
Vangkooien werkten op hun lachspieren en buitenvoedsel was leuk voor ratten en bange muizen… maar niet voor onze binnen kolonie. Onze muizenkolonie genoot van hun nieuwe kennis door lekker warm bij de AGA in huis te wonen gedurende de winter.
Volop te eten door hun nieuwe slimheid. Warmte EN veiligheid door hun nieuwe intelligentie.

Toen ze gedurende de nachten ook de slapende bewoners in hun bed begonnen te bezoeken werd het tijd om op te treden.
Pelle en Pim werden gezocht en gevonden . Aan hen werd de eervolle taak geboden om de muizen iets betere manieren te leren.

Pelle en Pim zijn twee muiskleine rode katertjes. Geboren op een boerderij… de eerste muis gevangen op 10weeks leeftijd en nu naar Silverlinde verhuisd. Hen staat een heerlijke wereld te wachten van muizen doceren en  doseren.
De muizenkolonie gaat er nieuwe lessen bij krijgen…. PAS OP DE KAT

Maar voorlopig…. Bestaat het katten leven uit zoveel nieuwe indrukken dat er nog geen ruimte is voor lessen aan de muizen..
 
Pelle en Pim wonen nog inde grote woon keuken. Fijn bij de AGA.
Dicht bij de warme AGA woont ook een van de oude kromsnavels… Pelle en Pim schrokken zich een absolute BULT toen de beide papegaaien luidkeels tegen de aanwezigheid van die kleine mormeltjes protesteerden. WAT een lawaai.. Hoge ruggen.. dikke staarten.

Bij de Warme Aga wonen momenteel ook 3 moederloze kuikens… Uiteraard racen die met regelmaat door de keuken… op zoek naar kruimels en naar mensen armen om onder te zitten.
Rennende kuikens zijn leuk voor jonge poesjes… maar Pelle keek fiks op zijn neus toen een van de keukens daar een stevige snaveltik op gaf!

Daarna kwam er een olifant binnen….. Grote Loes met een bek waar tien poesjes inpassen…. Holderdebolder naar de schuilplaats…

Pelle en Pim wacht een belangrijke taak. Maar eerst maar eens spelen, slapen en ontdekken!