onze producten

Silverlinde is enthousiast over de werkzaamheid van de essentiële oliën bij problemen van fysieke...
last minute info moment
Op VRIJDAG 6 SEPTEMBER a.s. vanaf 12.30 uur Tijdens de informatie middag op 6...
training beroepszekerheid
Afgestudeerd…als veterinair therapeut en toch nog wat onwennig en onzeker? Silverlinde(praktijk) biedt een unieke mogelijkheid om je te beroepszekerheid te ontwikkelen. Aanwezig...
Het bijgebouw waarin les wordt gegeven

Over Silverlinde

 

Silverlinde - Kenniscentrum natuurgeneeskunde

Silverlinde speelt al meer dan 30 jaar een belangrijke rol op het gebied van veterinaire natuurgeneeskunde. Silverlinde is gevestigd in een eeuwenoude boerderij en haar bijgebouwen op het landgoed Yzer Heck te Breda en wordt geleid door Margriet Cremers Dudok van Heel.

Silverlinde is een organisatie die zich toelegt op het verspreiden en inzetten van natuurgeneeskundige inzichten en expertise. De begeleiding van dier en mens in hun ontwikkeling is een van de nieuwe terreinen waarop Silverlinde zich versterkt en uitbreidt.


De activiteiten van Silverlinde beslaan verschillende terreinen:

1. Deeltijd opleidingen en cursussen

Silverlinde is al bijna 20 jaar hét opleidingsinstituut in Nederland voor Veterinaire Natuurgeneeskunde op hbo-niveau. De verschillende deeltijdstudies die Silverlinde aanbiedt zijn:

driejarige basisopleiding; Veterinaire Natuurgeneeskunde

vierjarige plusopleiding; Veterinaire Natuurgeneeskunde 

Silverlinde organiseert naast haar opleidingen ook tal van losse cursussen op het gebied van natuurgeneeskundige kennis en inzichten. De duur en inhoudelijke diepgang kan variëren van een kennismakingsworkshop tot een meerdaagse masterclass.

2. Integrale praktijk voor kleine huisdieren en paarden

In deze praktijk komt de reguliere en natuurgeneeskundige veterinaire kennis, in nauwe afstemming bij elkaar.

In Silverlinde Praktijk beoordelen wij uw dier niet alleen naar een specifieke klacht, of een probleem, maar kijken wij naar het dier in zijn geheel. Dat wil zeggen dat tijdens een consult onderzoek gedaan wordt naar de fysieke, de mentale én de energetische gezondheid van het dier. Samen met u wordt gekeken naar alle mogelijke factoren die van invloed zijn op het welzijn van het dier.

U kunt hierbij denken aan: de leefomgeving, het gedrag, het karakter, de voeding, de (ziekte)geschiedenis, de taken van het dier, de relatie dier-eigenaar. Met al deze informatie wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht of de ziekte. Hierna wordt gezocht naar de beste oplossing. Deze kan bestaan uit simpele inzichten, uit natuurlijke middelen, of indien nodig uit een reguliere aanpak.

3. Praktijk voor mens en bedrijf

Silverlinde Praktijk heeft niet alleen dierenartsen en diertherapeuten in haar team. Ook humaan therapeuten maken deel uit van de expertise. Deze therapeuten zijn inzetbaar voor individuele coaching of team/bedrijfscoaching. Er wordt gewerkt middels de systemische inzichten, NLP en de natuurgeneeskundige benadering.

4. Veterinaire verzorgingsproducten

Silverlinde ontwikkelt en verkoopt natuurlijke verzorgingsproducten voor dieren. Het bedrijf werkt uitsluitend met ecologische materialen en gaat uit van een holistische denkwijze.

Silverlinde is enthousiast over de mogelijkheden die natuurlijke producten bieden bij behoud en herstel van de fysieke en mentale balans bij dieren.